Sekt Manufaktur Schloss VAUX

Schloss Vaux is een wijnhuis dat zich heeft gespecialiseerd in het produceren van uitsluitend top kwaliteit Sekt. Het slot is gelegen in het plaatsje Eltville am Rhein (nabij het bekende Rüdesheim am Rhein). Sekt is kort gezegd de Duitse variant van champagne. Dat houdt in dat het op dezelfde wijze wordt gemaakt (de zogenaamde  ‘Klassischen Flaschengärung’/methode traditionelle) als champagne. Maar dan met typisch Duitse wijndruiven zoals Riesling, Spätburgunder en Weissburgunder.

Cuvée VAUX Brut 2014

Deze Sekt is zoals de naam Cuvée al aangeeft van verschillende druivensoorten gemaakt. Dit zijn de Weißburgunder ofwel Pinot Blanc, de Spätburgunder ofwel Pinot Noir en de wijndruif waar Duitsland om bekend staat, de Riesling.

Lees meer...

VAUX Blanc de Noirs Brut 2013

De naam zegt het al. Dit is een witte sekt wijn die gemaakt wordt van de rode Pinot Noir, in het Duits de Spätburgunder. Dit gebeurt door de schil zeer kort in contact te laten komen met de most, waardoor deze bijna niet de kans krijgt zijn rode kleur af te geven. Deze karaktervolle fruitige maar tegelijkertijd frisse wijn met body is goudgeel van kleur en heeft in de smaak een lichte ondertoon van Williams peer.

 

VAUX Rheingauer Riesling 2013

De Rheingauer Riesling Brut 2013 van VAUX komt, zoals de naam al aangeeft, van wijngaarden uit het Rheingauer gebied. Deze wijngaarden waar de Riesling druiven voor deze Riesling Sekt worden verbouwd, zijn in dit geval allen eigendom van Baron Langwerth von Simmeren. Naar verluidt worden in het Rheingauer wijngebied de beste Riesling wijnen van Duitsland verbouwd!

Lees meer...

VAUX Pinot Blanc Brut 2012

Deze sekt bestaat volledig uit de druif Weissburgunder, ook wel Pinot Blanc genaamd. Bijzonder daarbij is dat deze wijn geheel biologisch is gemaakt en ook als ÖKOLOGISCHE wijn is gecertificeerd. Een eigenzinnige pure wijn die uitstekend als aperitief te drinken is en qua smaak zeker blijft boeien...

Lees meer...

VAUX Steinberger Riesling Brut 2013

Deze sekt is wijn voor de Riesling puristen! Een krachtige sekt die geheel van de Rieslingdruif is gemaakt en is uitsluitend afkomstig van de zogenoemde Steinberg.

Lees meer...

VAUX Rosé Brut 2013

Rosé bubbels met karakter! Deze Rosé wordt volledig geproduceerd van de Spätburgunder druif, ook wel de Pinot Noir genoemd. Deze Rosé Brut heeft de typisch fruitige smaak van deze rode druif zonder zoet te worden.

Lees meer...

Sekthaus Solter

Dit wijnhuis is gelegen in de bekende wijnplaats Rüdesheim am Rhein. Het pand waarin Solter is gevestigd, wordt als sinds 1850 als wijngoed gebruikt. Het was destijds eigendom van de Familie Von Beckerath die zeer goed bevriend was met de componist Brahms. In de zomer bracht Brahms veel tijd door bij de Von Beckeraths en componeerde daar onder andere zijn derde Symphonie. Nadien hebben nog andere wijnmakers in het pand gewoond totdat de familie Solter in 1995 er ging wonen. Die zorgde voor een grote modernisering. Sindsdien componeert Solter zijn eigen top Sektwijnen die inmiddels wereldwijd hoog aangeschreven staan.

Solter Rheingauer Riesling

Sekt van Solter die, zoals de naam al aangeeft, van wijngaarden uit het Rheingauer gebied komt. Deze wijn wordt verbouwd op de wijnbergen die gelegen zijn in de gemeenten Rüdesheim, Lorch en Geisenheim. Het Rheingauer wijngebied is ook het wijngebied waar, naar verluidt, de beste Riesling wijnen van Duitsland worden verbouwd. Deze sekt is uitstekend geschikt voor de echte wijnliefhebber en wijnavonturier die zich steeds graag laat verrassen door iets nieuws en anders!

Lees meer...

Cuvée Henri Sekt Réserve

Deze Sekt bestaat zoals de naam al doet vermoeden uit gerijpte wijn, beter gezegd uit Sekt van verschillende jaargangen. Hiervoor wordt Sekt gebruikt van Spätburgunder, Weissburgunder, Grauburgunder en Chardonnay druiven uit de jaren, 1999, 2004, 2007. Dit leidt tot een Sekt, die uniek is in zijn soort!

Lees meer...

Solter Blanc des Blancs Sekt extra brut

Deze Sekt bestaat uit een combinatie van de Chardonnay en Weissburgunder (ook wel Pinot Blanc) druiven. Zoals de naam als zegt is de wijn extra droog, zoals veel champagnes. In de Champagne kent men ook de Blanc des Blancs, echter deze bestaat wordt in tegenstelling tot deze Duitse variant voor 100% van de Chardonnay gemaakt.

Lees meer...

Solter Dolce Vita

Deze Sekt bestaat uit een zeer bijzondere combinatie van de Gewürztraminer druif (60%) en de Riesling druif (40%) afkomstig van de wijngaarden gelegen op de zogenoemde Rüdesheimerberg.

Lees meer...

Sekthaus Andres & Mugler

In 1989 begonnen de wijnmakers Andres & Mugler aan hun succesvolle avontuur in hun wijngebied in de Pfalz; het maken van inmiddels internationaal hoog aangeschreven Sekt. Het begon allemaal met 1000 liter Riesling Spätlese Sekt. En dat laatste is ook hun handelsmerk geworden: het maken van Sekt uit druiven die later worden geoogst. Als gevolg hiervan krijgt de Sekt veel meer diepgang, body en aroma ten opzichte van de "normale" Sekt. Die wordt vaak van jonge net gerijpte druiven gemaakt. Met andere woorden de Sekt van Andres & Mugler is echte wijn met een bubbel, een sekt voor de wijnliefhebber pur sang!

 

Andres und Mugler Blanc de Noir

Deze Blanc de Noir rosé Sekt is een topper van Andres & Mugler. Voor deze Sekt worden de druiven de Spätburgunder, oftewel Pinot Noir en de Schwarzriesling gebruikt. Deze worden voorzichtig met de hand geplukt en met veel zorg geperst. Met als doel de rode kleur van de blauwe druiven te behouden.

Lees meer...

Andres und Mugler Cuvée Elena

Deze Sekt met de deftige naam Cuvée Elena is heerlijke zacht en volfruitig. Tegelijkertijd elegant, fris en droog. De druiven die voor deze Sekt worden gebruikt zijn de Chardonnay, Auxerrois en Schwarzriesling.

Lees meer...

Andres & Mugler Chardonnay-Auxerrois

Deze Sekt is gemaakt van twee druivensoorten die samen een geweldige combinatie, een perfect huwelijk vormen. De zachte en wat romige aroma’s van de Chardonnay combineert perfect met het frisse kruidige van de Auxerrois. 

Lees meer...

Sekthaus Martin & Anna Arndorfer

Het enige sekthuis uit Oostenrijk, gelegen in het beroemde Kamptal. Het is een klein echt familiebedrijf, dat zich heeft gespecialiseerd in het maken van mooie typische Oostenrijkse wijnen van topkwaliteit. De wijnmakers konden het niet laten om ook een hele bijzondere smaakvolle Sekt te maken. Die kreeg de naam “die Leidenschaft” ofwel "Passie". En passie dat is wat je proeft als je de Sekt van Martin & Anna drinkt!

Lees meer...

M&A Arndorfer Die Leidenschaft

De enige Sekt uit Oostenrijk! En wat voor één! We zijn ontzettend trots dat wij deze geweldige Sekt in het assortiment mochten verwelkomen. Een echte topper. In deze Sekt, gemaakt door familie Arndorfer, zijn de druiven Grüner Veltliner, Chardonnay en Sauvignon Blanc vertegenwoordigd. Het is een zeer expressieve mousserende wijn met een uiterst fijne, romige mousse en indrukwekkende aroma’s.

Lees meer...