Over ons

Hoe het allemaal begon....

Bubbels hebben iets magisch, iets feestelijks en iets exclusiefs. Als men aan bubbels dacht dan dacht men tot niet zo lang geleden automatisch aan Champagne. Champagne was en is een synoniem voor kwaliteit en daar betaalt men ook voor, is de gedachte. Echter een ieder die iets te vieren heeft, heeft niet altijd de behoefte om hiervoor altijd diep in de buidel te tasten. Daarnaast werd er niet alleen in de Champagne streek "bubbelwijn" gemaakt. Ook andere landen kennen de zogenoemde methode traditionelle of de methode champenoise. Prosecco, Cava en de Zuid Afrikaanse "Fonkelwijn" zijn daar goede voorbeelden van. De afgelopen jaren kwamen deze wijnen door een behoefte aan bubbelwijn maar hiervoor niet een champagneprijs voor te willen betalen, steeds meer in de winkelschappen te liggen. De vraag is echter zijn dit goede alternatieven voor champagne gebleken? Het antwoord is naar onze mening in bepaalde gevallen ja, maar dan moet je wel goed zoeken. Ook aan een echt goede Prosecco, Cava en Fonkelwijn hangt een prijskaartje. De wijnen die je vaak tegenkomt zijn meestal een massa product, hetgeen de kwaliteit nadelig beïnvloedt. Overigens is ook niet iedere champagne "goed". Of een champagne kwalitatief goed is heeft vooral toch te maken met het terroir, de ligging van de wijngaard en de wijze waarop de champagne door de wijnboer wordt gemaakt. Het viel ons op dat gek genoeg Sekt niet in het eerder genoemde rijtje voorkomt.

Terwijl in Duitsland naar onze mening zeer mooie en kwalitatief hoogstaande witte wijnen worden gemaakt, waaronder de Duitse Champagne. In tegenstelling tot hetgeen in de champagnestreek is bepaald, kent Duitsland geen voorschriften voor wat betreft de wijndruiven waaruit de sekt mag bestaan. Dit leidt ertoe dat Sekt van verschillende wijndruiven kan en mag worden gemaakt, zoals naast natuurlijk de Riesling ook de Weissburgunder/Pinot Blanc, Spatburgunder/Pinot Noir, Gruner Veltliner en Gewurztraminer. Resultaat hiervan is dat in vergelijking tot champagne maar ook tot de andere bekende bubbels, de Duitse sekt uit juweeltjes bestaat met een grote diversiteit aan smaken. Bubbels voor de echte wijnliefhebber en wijnavonturier! Uiteraard geldt ook hier weer mits natuurlijk goed en met passie gemaakt!

"Moe" geworden van betaalbare maar daardoor ook vaak flauwe nietszeggende bubbels, maar ook niet echt onder de indruk van de bekende massa Champagne die jaar in jaar uit hetzelfde smaakt was onze kennismaking met de Duitse bubbels van sektkellerei Vaux een verademing! Enthousiast geworden van de vele mooie sektwijnen die wij inmiddels gedronken hebben vonden wij het de hoogste tijd om de sekt van onze 3 favoriete Duitse wijnhuizen, die zich volledig op het produceren van kwalitatief hoogstaande sektwijnen gericht hebben in Nederland te introduceren: het werd tijd voor sekt: Sekttime!

Sekt is onze passie, Sekt is de nieuwe bubbel, de nieuwe feestwijn maar ook de wijn voor speciale momenten: Jetzt gibt Sekt! Hoe we dit doen? Dat is inderdaad de grote vraag, eigenlijk geen idee. Geen geld voor een grote reclame campagne of om zomaar gratis sekt flessen uitdelen. (Nog) geen tijd om alle horecagelegenheden langs te gaan en te vragen of men alstublieft sekt op de kaart wil zetten. Willen we dat overigens? Nee!! Sekt is een topbubbel, die eenmaal gedronken zichzelf verkoopt. Dat is dus wat wij willen: vraag creëren op een ontspannen, niet te serieuze en ludieke wijze, maak Sekt een hype en zorg ervoor dat Sekt een blijvende plaats naast champagne verovert dat is onze passie dat is ons avontuur, dat is onze uitdaging doet u mee??